06-nummer zoeken

Als je iemand wilt bellen wiens telefoonnummer je niet hebt en je wilt het 06-nummer zoeken, dan lukt dat vaak niet via online telefoongidsen. Vaak staan daarin alleen de telefoonnummers van vaste lijnen. En de strenge privacy wetgeving maakt het niet makkelijk om via andere kanalen een 06-nummer op te zoeken. Hoe achterhaal je dan een 06-nummer?

06-nummers van bedrijven zijn daarentegen wel makkelijk te vinden. En dat is logisch, een bedrijf wil natuurlijk graag gevonden worden door potentiële klanten. Bedrijven maken hun 06-nummers daarom vaak openbaar om de bereikbaarheid te vergroten.

Deze nummers kun je daarom wel in online telefoongidsen vinden. Je kunt ook in je browser de naam van het bedrijf plus het woord telefoonnummer intoetsen en dan komt naar alle waarschijnlijkheid de pagina met contactgegevens van het bedrijf boven in de zoekresultaten.

Particulier 06-nummer zoeken

Bij particulieren is het een stuk lastiger om een 06-nummer te zoeken. Het kan zijn dat iemand vrijwillig zijn 06-nummer heeft aangemeld bij een online telefoongids, of dat het telefoonnummer is gekoppeld aan een social media account. In die gevallen zou je het nummer in online telefoongidsen kunnen vinden. Maar die kans is erg klein omdat maar weinig mensen hun telefoonnummer openbaar maken. Je zou dan kunnen proberen het 06-nummer te achterhalen via een browser.

Dat doe je door in het zoekveld van de browser alle andere contact gegevens in te voeren die je hebt van deze persoon, zoals voornaam, achternaam, adresgegevens, school of sportvereniging. Misschien lukt het je dan om via deze weg een 06-nummer te achterhalen. Als je wel een email adres hebt, of een connectie hebt via social media, dan zou je via die kanalen de persoon in kwestie gewoon rechtstreeks naar zijn of haar 06-nummer kunnen vragen. Dat is natuurlijk veruit de makkelijkste manier.

Omgekeerd een 06-nummer zoeken

Maar wat als je juist wel een 06-nummer hebt, maar geen naam die erbij hoort? Hoe kom je dan te weten van wie dat 06-nummer is? Als eerste kun je weer online telefoongidsen proberen. Het kan natuurlijk altijd dat iemand zichzelf vrijwillig heeft aangemeld. Er zijn op het internet meerdere ‘Omgekeerd zoeken’ pagina’s te vinden waar je kunt proberen het nummer te achterhalen.

Als dat niets oplevert dan kun je proberen de identiteit van de beller te achterhalen via je browser. Typ in het zoekveld van je browser het 06-nummer in, al dan niet in combinatie met alle andere gegevens die je hebt over het nummer zoals een plaatsnaam of de naam van een sportvereniging. De kans bestaat dat in de zoekresultaten omhoog komt wie jou heeft gebeld.

Ongewenste 06-nummers blokkeren

Jammer genoeg zijn er ook mensen die misbruik maken van het feit dat we tegenwoordig altijd bereikbaar zijn. Telemarketeers staan erom bekend dat ze je op de meest ongelegen momenten bellen. Ook zijn er oplichters actief die je via de telefoon persoonlijke gegevens proberen te ontfutselen. Of misschien wordt je wel lastig gevallen door iemand die je kent, bijvoorbeeld een gekwetste ex-partner.

Als je door iemand wordt lastig gevallen die jou belt met een 06-nummer dan kun je dat nummer blokkeren. Dat kun je jouw provider laten doen maar je kunt met de meeste telefoons ook zelf een nummer blokkeren om een einde te maken aan de hinderlijke telefoontjes.